GLAVNA   KLUB   ŠKABRNJA   FOTO GALERIJA   ZABAVA   LINKOVI   KNJIGA GOSTIJU   KONTAKT
Skabrnja.com
   

GENERALE, HODNJA IZVRŠENA

Hodnja pod nazivom "KORACIMA NADE U ISTINU" koje je organizirala udruga "Žene u Domovinskom ratu- Zadar" je uspješno završena. Hodnja je namjenjena duhovnoj potpori generalima Anti Gotovini, Čermaku i Markaču, majkama koje još traže posmrtne ostatke svojih najmilijih, te svim onim ženama koje još uvijek čekaju da im se muževi vrate s bojišnice.
Sve žene koje su u Škabrnji primile blagoslov don Borisa Pedica su lakoćom prohodale dionicu dugu 30 kilometara do Pakoštana. Na dionici hodnje žene su posjetile sva spomen obilježja poginulim braniteljima, upalile svijeće, molile, te čitale domoljubne pjesme o njihovoj žrtvi i hrabrosti.
Prošle su mjesta Prkos, Galovac, Gorica, Raštane G., Kakma, Jankolovica, Vransko jezero. Kroz mjesta kojima su prolazili dočekivali su ih i hrabrili mještani, a u selu Gorica su ih dočekali članovi KUD-a " Sv. Ivan Glavosijek" koji su ih dočekali pjesmom i kolačima.

U Raštanima G. su članice hodnje dočekali članovi Udruge dragovoljaca sv. Filipa i Jakova i HVIDR-e Benkovac sa okrijepom i rječima pune podrške.

U Pakoštanima je članice hodnje dočekala Marija Miočev, teta generala A. Gotovine te zajedno s njima dohodala do crkve gdje su bile dočekane mještanima i okrijepom. Služena je i sv. Misa u 19 sati koju je predvodio fra Ivan Čolak s rječima zahvale majkama i ženama za duhovnu potporu onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

 

 
(c) Škabrnja Online :: Sva prava pridržana, 2002.